Skrev Bach Bach og maler Madsen Madsen?

Mest om at skabe musik

Noteflight

noteflightDette er en online nodeskrivningstjeneste plus en hele masse mere end det. Du kan skrive som i et ”normalt” program på din computer eller tablet, og lytte, rette og alt muligt andet hvad hjertet nu kan begære. Så meget så godt. Ud over det, er det også en social tjeneste
hvor du kan dele de ting du laver og modsat drage nytte af alt det andre laver. Da der er en hulens masse brugere, er det faktisk noget der fungerer for den aktive bruger. Du kan komme gratis ind for at kigge dig omkring og samtidig prøve at komme i gang. Begrænsningen for den gratis udgave lige nu er på ti egne udgaver, så når du skal lave mere kan du abonnere for omkring 300,- kr/år. Så får du også mulighed for selv at bestemme hvem og hvor meget du deler med andre, plus en del flere funktioner, som du kan kigge nærmere på derinde.

Create Digital Music

create digital musicEr et højteknologisk sted hvor du kan følge med i det sidste nye. Specielt inden for hardwaredelen er der
mange sjove ting at læse om, da de har pulsen på fingeren med ret mange nørd-ting. Så specielt hvis du mangler at læse mere om den allernyeste effektenhed eller den allerseneste MIDI-dims, kan du følge med her og få en masse inspiration. Der er også en afdeling med anmeldelser af musik-apps, men det er lidt op og ned om det virker, eller ikke. Stedet hoster også et par underdomæner. Det ene handler om nye apps og programmering, der ser ud ti at være ret omfattende. Kig forbi.

iOS Music And You

iosmusic and youDette er et lidt mærkeligt sted, men ikke desto mindre meget spændende. Chip Boaz, der driver bloggen, er
musiker og underviser i Californien, og deler ud af de erfaringer han har om de muligheder de små plader med deres software giver for at udtrykke sig kreativt. På hans websted ligger der en række podcasts omkring det at skabe og dele musik. Desuden er der en pæn række tutorials til den del musikapps der er lige til at bruge – fx er der en række gennemgage af de nyere funktioner i GarageBand plus en længere liste over de apps der er AudioBus kompatible. Anbefales

Kvindelige komponister

kvindelige komponisterPå den anden side af dammen har man lavet en løs sammenslutning af kvindelige komponister med det formå at promovere kvindelige komponister. Ikke kun nulevende, men også historisk. Det virker måske lidt akavet, men det tilhørende websted for Womens Philharmonic Advocacy er en god samling af resurcer når man begynder at dykke lidt ned i siderne – der er meget at fortabe sig i, hvis man er lidt historisk interesseret.

Skrev Bach Bach og maler Madsen Madsen?

fru BachThe Telegraph har en længere artikel om at J. S. Bachs anden kone i virkeligheden har skrevet en stor del af mandens musik, og at det var hende der var datidens store geni. Det er rigtigt at hun var en berømt musiker i samtiden og det er også rigtigt at det var kotume at komponister fik hjælp, både til at arrangere og til at skrive og kopiere. Artiklen er egentlig spændende læsning, men der er desværre ikke så meget evidens. Vi får se. Så er det nok lidt anderledes med Johnny Madsen som maler. Her er han ret produktiv og får også hjælp til at udføre sin kunst – jeg mener her billedkunsten. Tunger påstår at omkring 90% af indholdet i malerierne er ”formalet” efter nærmere retningslinjer og at den gode Madsen selv lige når at lægge det sidste touch på – og selvfølgelig sine initialer i nederste hjørne. Jeg synes det er OK og passer vel fint sammen med den måde mange arbejder på inden for musikkens verden. Madsens galleri ligger her, mens den fysiske del ligger på Fanø lige når du er stået af færgen.

PS: Undervis lovligt

undervis lovligtFor at hjælpe undervisere til ikke at overtræde loven om ophavsret, har Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde, lavet dette opdaterede websted om hvad man må og ikke må. Der er ikke meget sjov ved stedet, men det er faktuelt og giver lynhurtigt svar på det der måtte være af opklaringer omkring brug af eget og andres materiale. Husk at det ikke kun er dig som forbruger loven gælder, du er sikkert også leverandør, og kan her se klart hvilke retningslinjer der er.

Kommentarer

No Responses

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: