Omenie M3000 mellotron til iPad

Omenie M3000 mellotron til iPad

Omenie M3000Nogle husker måske Moody Blues ”Nights in White Satin” eller King Crimson ”In the Court of the Crimson King”? Den lyd af et orkester der ligger bagved kommer fra en Mellotron, der var et tidligt forsøg på at lave en sampler. Lydene blev afspillet fra båndsløjfer, med stryger- eller fløjtelyde, et bånd for hver tone, der blev tændt og slukket af tangenterne på klaviaturet. På trods af at lyden blev populær blev mellotronen ikke hvermands eje. Dels kostede instrumentet en hel bondegård og dels var det mekanisk så ustabilt at det i praksis var svært at have med at gøre. Båndene blev hurtigt slidt og knækkede. Omenie har lavet flere versioner til iPad, der er en del mere stabile end det oprindelige forlæg.
Du kan hente en gratis version for at danne dig et indtryk af mulighederne, men for at komme lidt videre skal du give 80,- kr. for en mere funktionsdygtig version og 500,- for den fulde.

Du kan se en kort intro til Mellotronen  lavet af Mike Pinder fra Moody Blues:

Kommentarer

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: