Mærkelige musiksteder – lyden af en by?

beatles never brokeupBeatles never broke up

En lille røverhistorie! Der er mange myter om Beatles og her er endnu en af dem der påstår at han har fået fat på et uudgivet Beatles album. Det passer selvfølgelig ikke, men noget af den musik du kan hente her er ret underholdende sammenklip af Beatles sange og solosange fra de enkelte herrer. Noget af musikken er dog ret underholdende klistret sammen – så prøv at lytte lidt til numrene. Og jeg tør slet ikke nævne noget om ophavsret 😉

kraftwerkKraftwerk nonstop

Jeg ved ikke rigtig om jeg skal anbefale dette, da denne slags musik ikke altid er min kop the. Alligevel er der så meget interessant stof om dette banebrydende orkester at der er rigeligt at lave et tema ud af det, der endda kan blive særdeles interessant også med nutidens øjne. Da bandet også har genoplivet sig selv (opladet batterierne?) kan det godt være at det er værd at følge med her. Fik jeg nævnt at der er masser af musik og video – alt garanteret digitalt 😉

SoundCitiesLyden af en storby

Hvorledes lyder Berlin? Hvorledes lyder Glasgow, Stockholm eller Moskva? Du kan her høre hvad der rører sig i undergrunden ude den store vide verden – alt bliver serveret for dig på et sølvfad. Men: du skal være interesseret i den slags musik den yngre degeneration dyrker, men det er altså også interessant at høre musik fra den store internationale smeltedigel krydret med lokalt islæt som fx fra Århus. Der kræves gode højttalere eller hørebøffer.

orgelFor orgelafficinados

Det er muligvis en speciel interesse at have, men på den anden side er det et af de områder hvor Danmark står stærkt – orgler. Og det er de der store der ofte står i kirker det handler om! Her er en stor samling af billeder og beskrivelser af orgler fra hele verden. Mange fotos og beskrivelser er gratis, andet skal bestilles. Men alt i alt er der meget stof at hente her. Jeg tør slet ikke tænke den tanke at man kunne planlægge en ferierundtur efter dette websted!

orgelklatringOrgelklatring

Endnu en musikalsk sport af den mere specielle slags. Her beskrives en orgelklatring i Brorsons kirke. De er ikke bange for ret meget på Spademanns leksikon, så medmindre du ikke vil provokeres kan du kigge forbi. Her blev jeg ”klogere”: Orgelklatring (eng.: organ climb) er den nyeste trend inden for den del af urban-sport, som udnytter mere eller mindre naturlige forhindringer til fysisk udfoldelse. Eksempelvis kan nævnes: Parcourt, skyskraber- rapelling, klatrevæg, metrojump. Det forventes at trenden ville sprede sig som en løbeild og at en masse unge mennesker vil sidde mange dage og vente i kirkerne på at komme til at klatre på orglerne. Specielt retter opmærksomheden sig mod Århus Domkirke som rummer Danmarks største orgel. Her sidder der allerede en masse unge fortvivlede mennesker og venter på at komme til at klatre på orglet.

Kommentarer

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: