Slemt, værre, værst? 

Der har i lang tid været mange online musik- og lydtjenester til redigering og komposition. Nogle kender sikkert det udmærkede audioværktøj, Myna, der kan bruges til reportager og sammenklipning af små sekvenser ud fra loops. Der findes mange andre tjenester, hvoraf nogle også koster kassen. Fordelen er at dine ting ligger i skyen og at andre sørger for sikkerhedeskopier etc.

Soundation

Soundation.. er tidligere nævnt i disse spalter, men der er sket en masse med tjenesten lige her. Den er blevet hurtig, endda meget hurtig på en ordentlig computer, og der er kommet masser af features til uden t det bliver uoverskueligt. De forskellige licenser giver selvfølge flere muligheder -des mere du betaler. Du, og dine elever, kan dog sagtens vælge den gratis udgave, da der er mange muligheder her til undervisningsbrug i lang tid. Hvis du ikke lige er til Æblecomputere og tilhørende dimser med GarageBand, er denne tjeneste en overvejelse værd at komme i gang med. Indgangskurven er ikke høj, men for den ivrige og motiverede er der masser af muligheder, også i den gratis udgave. Forøvrigt kører den fint på en Mac computer, men ikke på dimser der kræver Flash, som fx en iPad.

Online nodeskrivning

NoteflightNår vi nu er i gang med de gratis og halvgratis værktøjer kan du kigge forbi siden makeuseof, nærmere betegnet underlinket her, hvor der er en beskrivelse af tre af disse værktøjer. Hvis du kun har tid til at vælge et, da prøv noteflight, der ser lovende ud. Hvis du har nogle MIDI-filer liggende kan du prøve at importere disse og se om det er brugbart hvad der kommer ud i den anden ende. NoteFlight er en videreudvikling af det gamle Crescendo og findes i flere udgaver med forskellige funktionaliteter – den billigste er gratis.

Lege med mere?

PearltreesEr du blevet nysgerrig, finder der selvfølgelig masser af oversigter på nettet der for det meste lover guld og grønne skove og er befængt med reklamer. Jeg tør dog godt nævne Pearltrees der giver dig mulighed for at browse gennem diverse småtjenester, hvor det er dig, som underviser, der stadig har førertrøjen, men kan føre dine elever gennem forskellige genrer og metoder. Selv kom jeg til at lege med Zendesk og Wolframtones, men der er meget andet guf at hente. Nogle enkelte af tjenesterne virker ikke altid, men så kan du bare bladre videre.

Blogs om musikundervisning

MusicednewsDe engelsksprogede har mange flere lærere at gøre med end vi har her og derfor er der flere resurser at hente om musikundervisning. Musicdednews er et omfattende sted med mange bidragydere der gerne vil dele deres erfaringer med andre. Mange af indlæggene og diskussionerne går i dybden om det så er omkring teknik eller pædagogik er der meget inspiration at hente her. Det er frit at deltage, du skal bare melde dig til, men ellers tag med på en kigger.

Slemt, værre, værst?

nme worst videosMusikvideoer findes i mange afskygninger og mange kvaliteter. Normalt handler en masse awards om den bedste højeste mest populære eller lignende. NME (New Musical Express) har lavet en liste over over de værste af slagsen. Jeg er ikke i ranglisten, hvor Cher kun er nummer 50. Selv synes jeg fx at nr. 5 med svenske Eric Prydz’s gymnastiktime nok er den mest elendige, men prøv selv at klikke dig igennem. Videoerne kan selvfølgelig bruges til meget andet end at græmmes over -analyse er et godt sted at starte, så giv også klassens dansklærer mulighed for at kigge med.

Kommentarer

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: