Musik ER godt for indlæringen

Så fat det dog: Musik ER godt for indlæringen

syngelystKjeld Fredens citeres i dette i en artikel på Syngelyst. Overskriften i artiklen “Tonedøve sætter dagsordenen for musikundervisningen” er måske meget sigende for situationen i dag.

Det kan godt være det er hørt mange gange før og at man bliver træt af de evindelige gentagelser. De personer der bliver sendt afsted til X-faktor fordi deres mor synes de er gode til at synge er måske nok uskyldige på den måde at deres mor måske heller ikke ved at lille Yrsa måske ikke har stjerne potentiale – hun er sikkert heller ikke så god til de andre ting man kan blive god til hvis man ikke er god til musik. Vi er inde i noget der er en skrue uden ende.

På denne video med Rihannaautotune2  er autotuneren gået agurk. Det svarer lidt til hvordan Bjarne Riis ville have præsteret uden hjælpemidler. Rihanna er vist ikke nogen stor sanger hvis man ser på de tekniske færdigheder. Hun har simpelthen ikke øvet sig nok og modtaget ordentlig undervisning.

autotune1Folkene på Buzzfeed har offentliggjort en lille video om hvorledes AutoTune kan
bruges, også selv om udgangspunktet er helt umuligt. Nu behøver vi ikke mere træne og have talent. Elektronikken klarer det hele 😉

Musikvideoer – prøv selv

Først skal vi lige have lavet musikken. Sangeren skal nok lige træne mindst 10-15 år først. Det er ofte tilrådeligt. Den økonomirigtige genvej hedder GarageBand. Her er det ret hurtigt at konstruere noget musik, da en masse er færdigredigeret. Når sangeren er indspillet skal den rigtige stemme lige renses op. Kig nederst på skærmskuddet hvordan. Her er både toneleje og ude af takt korrigeret. Så er den hjemme. Eksporter nu musikken til en lydfil og og læg den på YouTube, i dette tilfælde editoren.youtube editor Herefter kan videoen optages med mobiltelefoner, og dem har eleverne masser af? Send dem op til YouTube og gå i gang med at redigere. Krydr evt. indslagene med nogle af de videoer der allerede ligger der til lovlig brug og offentliggør. Så er den hjemme.

Det hele er gratis. Hvis du ikke vil offentliggøre til hele verden, kan man selv sætte rettigheder på, så det fx kun er Moster Anna der kan kigge med.

garageband autotuneMen: dette her kan og skal jo ikke stå alene. Vi kredser om meget andet end musikfaget. Medier? Samarbejde? Rettigheder? Skriv selv videre. Det kan være interessant, men meget af processen kræver håndværk og selv om der er nogle gode værktøjer at arbejde med, er det ikke sikkert det betaler sig i længden ikke at være dygtig til sit fag, hvad enten det er et sangskrive, synge eller lave video.

Kommentarer

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: