Er du rigtig klog?

Mix to verdener

Mix to verdenerKan man blande Edward Grieg og Magtens korridorer? Det kan man sagtens på Mix to verdener og det endda med lykkelig udgang. Bag dette projekt står den danske statsradiofoni, der hver måned udvælger en symfoni fra DR2’s torsdagskoncerter hvorfra der tages samples som publikum kan arbejde med. Det er der kommer særdeles spændende musik ud af – meget grænseoverskridende. Du kan også følge med i Facebookgruppen ”MixToVerdener”

BBC Learning

BBC SchoolBBC har altid haft en stor samling (gratis) digitale læremidler som er meget kendt blandt engelsklærere i DK. Der er selvfølgelig også et stort bibliotek af musikrelevant materiale, der er lige til at gå til for undervisere. Her er der et link til skoledelen, som du sagtens kan give dig god tid til at gå på opdagelse i, da der er en kæmpe mængde inspiration at hente til alle fag incl. musik, lige fra grundlæggende kurser og op til mere dybtgående artikler og overvejelser.

BBC’s orkesterguide

Bbc OrchestraOg mens vi nu er i gang med BBC vil jeg lige nævne deres orkesterguide, der en gennemgang af hele symfoniorkesteret skrevet for børn. Det vil sige at du godt kan bruge siden sammen med en klasse der lige er begyndt på engelsk. Der kan endda komme den bieffekt at de får udvidet deres engelske ordforråd inden for denne genre.

Ebbe Munks tekstsamlinger

Det ser ud til at Ebbe Munk bor i Gl. Ry, er god til russisk og desuden lidt af en samler. På Ebbes hjemmeside har han udgivet flere hundreder af kendte kunstneres tekster – find dem et stykke nede på siden. Hvordan han har fået lov til det ved jeg ikke, men interessant er det fx at han har alle Lars Lilholts tekster på siden – de må næsten være naboer. Så hvis du mangler noget Beatles, Kinks eller Bob kan du gå på jagt her.

Er du ensom?

Einsamer musikerVi har farmerdating, seniordating, elitedating, så det kan vel ikke komme som en overraskelse at der nu også er en service for ensomme musikere der søger en partner. På Einsamermusiker kan du registrere dig og lede efter den eneste ene eller anden 😉 Og måske du finder lykken så din egen enmandskvartet kan blive til en topersonerstrio! God jagt! Og vi hører gerne mere i disse spalter om gode historier fra netop dine forsøg.

Er du rigtig klog?

Spademanns leksikonSikkert ikke, for du har sikkert ikke besøgt Spademanns leksikon. Hvis du udelukkende bruger Wikipedia, Encyclopedia Britannica eller Den Store Danske bliver du nødt til at bruge dette leksikon, hvor du kan få alt at vide hvad du har brug for om musik. Se fx hvad paven har udtalt om tjenesten:

“Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk- katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt.” Og hvis du søger på ”musik” får du flg.

Defintion: ”Musik er lyden af luft, der bevæger sig rytmisk”. Uforligneligt!

Kommentarer

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: