Vi går til internetradioen fordi vi godt kan selv

den2radioDer er er kommet et væld af internetbaserede radiostationer der er er frit tilgængelige for alle. I Danmark har der, ud over DR’s monopol, ikke været et hav af radioer med seriøs og blivende baggrund ud over de der også sender i del gammeldags æter. Ud over Den2Radio er der ikke mange der har overlevet mere end få måneder. Ud over det at lave det indholdsmæssige, har det været temmelig bøvlet af rettighedsmæssige årsager, i hvert fald når det er Danmark det handler om.

Nu er internettet stort set ligeglad med grænser, selv om der stadig foregår en del blokering af indhold baseret på grundlag af nationale IP-adresser. Det er fx ikke muligt at lytte eller se alt BBC indhold i Danmark, eller se meget dansk tv-indhold i udlandet – i hvert uden at skulle bruge små tricks som fx Hoola.

Rene danske stationer

radiofolkDen2radio er baseret på meget indhold produceret af radioen selv, så det er ikke noget enhver kan gå i gang med. Stationen har eksisteret i mange år, så der grundlag for den i form af både indholdsleverandører og lyttere. Ret nyt på nettet er RadioFolk, der som navnet siger, spiller folkemusik, ret meget dansk men hovedsagligt udført af danske kunstnere. Der er allerede dukket en del redaktionelt stof op, men eller er det musik fra Go’Folk og folkshop der spilles.

Kan man selv?

Ja det kan man godt. Og man endda komme i gang ”gratis” uden at skulle investere andet end den tid det tager – hvilket sikkert kan blive temmelig meget hvis de også skal lyttere i forretningen. Radionomy er en tjeneste der tilbyder enhver at starte sin egen radio 24/7. Alle værktøjer, samt en del indhold til at gå i gang, ligger online og tilgængeligt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok!

radionomyDer ligger allerede 80.000 numre (musik) klar til brug. Du kan tilføje eget indhold og du kan endda komme til at få en indtægt fra din station. Rettighederne, altså betaling af copyright til indehaverne af disse, sørger Radionomy for. Der skal selvfølgelig penge ind den anden vej, hvilket foregår i form af reklamer. I længden er der flere, rimelige betingelser, der skal opfyldes. Der skal på sigt være lyttere nok til stationen for at tjenesten kan forblive gratis for dig. Hvis dette opfyldes kan du også få mere plads til at tilføje eget indhold. Eget indhold kan selvfølgelig være hjemmeproducerede features, men også musik du selv uploader. Eneste betingelse er at du selv har købt og betalt for musikken og at den er korrekt tagget af hensyn til rettighedsafklaringen.

Lidt til læreren

Mens du stadig er stemplet ind på arbejdspladsen kan det være du får lidt tid til selvstændig fordybelse. Du kan selvfølgelig finde en del inspiration til din undervisning på den danske EMU, men er du til det engelske og hele verden, er der rundt omkring undervisere der deler erfaringer med andre.

iPad and Technology in Music Education er en ret omfattende blog der fokuserer på brug af iPad’en (som titlen også antyder). Ud over dedikerede musik apps, er der også en del generelle beskrivelser, hvor du sandsynligvis allerede kender en del, men det betyder ikke at de også kan bruges i forbindelse med musikundervisning. Paul Shimmons, der driver bloggen, er selv underviser i de mindre årgange.

Blair finchAbigail Finch og Kathryn Finch har lavet en hjemmeside om interaktive muligheder i musikundervisningen. Siden er lavet specifikt i forbindelse med et projekt de har kørt ”The Blair Finch Project” og har, ud over de tekniske tips, er række pædagogiske overvejelser der direkte kan overføres til den danske andedam. Hvis du ikke allerede kender tjenesten ”Wix”, kan du gratis, oprette din egen side her. Skal hilse og sige at det er nemt.

 Endnu mindre til læreren

vidensportalMinisteriet oplyser på deres egen hjemmeside at ”Ministeriet åbner vidensportal med nye Fælles Mål”. Det eneste der er af ”viden” er en stor mængde information. Man kan så reflektere over denne trend, at viden ikke mere er værdsat og det at information er i højsædet er sagen i det samfund skolen skal agere i i 2014. Viden er noget aktivt, noget der ikke er statisk og ikke noget der på nogen måde kan sammenstilles med information, som rettelig er det portalen indeholder. Velkommen til virkeligheden!

Weird Al Yankovic

weird alOg lidt til smilebåndet. Selv om amerikansk humor måske ikke tiltaler alle danskere – Niels Hausgaard vil nok ikke hitte på den anden side af dammen – er Weird Al blevet noget af en institution over there. Al har rundet både en del år og del albums, men er endt med at blive en institution (som Hausgaard?) hvor det er en ære at blive parodieret af manden. Han er endda røget op som nummer et på en masse hitlister med de ret dygtige halvkopier.

Nyd det på http://www.weirdal.com/

Kommentarer

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: