Babymetal – så kan I lære det kan I! Om musik og undervisning

Websteder du kan bruge i din undervisning i musik

babymetal…er japansk et metalband med 3 tøser i fuldstændig kontrol. Det er ret absurd hvad der her kommer ud af at blande børnepop med hård metal, men da det bliver udført på en meget tjekket måde oser det langt væk af godt håndværk. Jeg synes endda at det er ret originalt at tage to temmelig støvede genrer og så lave sådan et mix – og oven i købet på japansk! Så kom bare an alle de i Danmark der dyrker disse genrer – dette her er hver hverken Robertino eller Lille Per.

Du vil ikke være den første der hører og ser dem. Find masser af videoer på YouTube eller gå til deres officielle hjemmeside på eller http://babymetal.net – en del af teksten er til at forstå- og der er link til deres hit “Give Me Chocolate!!” på forsiden.

Børnerock

parkering-forbudtVi havde faktisk en bevægelse i Danmark en gang for mange, mange år siden. Kan nogen huske “Parkering forbudt”. De huserede omkring 1980 og faktisk havde reelle hits og nåede at spille på Orange scene i Roskilde. De var forgængere til en stor bevægelse der frigjorde en stor kreativ kraft hos mange unge mennesker. Selvfølgelig kan sådan en bevægelse i starte uden at de kommercielle kræfter overtager en del af konceptet, nok mest/værst udtalt i det Europæiske Børne MGP, som Danmark hurtigt meldte sig ud af.

Parkering forbudt kan du høre på YouTube fx med “Voxen

Kan selv, vil selv og gør det selv

boniverNu er det ikke kun børn der har et behov for at gøre alting selv. For nu at starte med de helt store, gjorde Paul MacCartney det med sin første Soloplade “RAM”, der ikke blev en ubetinget succes. Senere, eller faktisk for nyligt, har Tim Christensen (http://www.timchristensen.dk/) indspillet Pure McCartney med en lang række af disse, nu ukendte, numre i temmelig “fede”udgaver. Værd at lytte til. Tim kører en rigtig god blog på http://timchristensen.wordpress.com/ der er værd at følge lige meget om du selv er fan eller skal bruge stof til dine elevers emnearbejde.

Andre der selv har lavet det hele for nylig har fulgt “jeg flytter alene i sommerhus og indspiller min egen musik med mig selv”trenden er Bon Iver med god og meget anderledes blog på http://boniver.org/ og Sufjan Stevens der er meget aktiv på http://sufjan.com/ eller hans musik på http://music.sufjan.com/. Her kan du bl.a. se at han har lavet en jule-cd med 58 numre. Den er for nogle mere interessant end traditionel – dømt selv på lytteprøverne. Det meste findes også som sing-along.

Mads Björn i Blåvand

madsbjorn-540x578I Danmark har Mads Björn lavet samme kunststykke, her i et sommerhus i Blåvand (populært kaldet Varde storcenter), hvor det kan være lidt svært at få fred, da Blåvand er stopfyldt med turister og skoforretninger hele året rundt. Du kan lytte til debuten “Monolith”på flere af streamingtjenesterne. Mads har ikke sin egen hjemmeside (endnu?), men det kommer nok snart, da der i skrivende stund er nyt på vej fra ham hvor bl.a. Fallulah medvirker. Mads kommer fra Esbjerg (en by i provinsen med masser af frisk luft) hvor det ikke kun er på havnen der sker sker en masse.

Mere hjemmelavet

the music table hjemmelavetDu kan komme i gang på mange måder. Hvis du skal lave instrumenter først kan du få idéer på en Pinterest Board der netop  handler om hjemmelavede instrumenter. Her er der masser af inspiration med brug af papkasser, elastikker og æggedelere plus en del der rent faktisk kan være interessant in en mere seriøs sammenhæng. Ellers er et godt sted at starte en iPad med GarageBand eller endnu mindre en iPhone med samme program (nemt at have med i sommerhus). I magasinet “Wired” kan du læse en artikel om et Indie Band der har indspillet hele molevitten i dette program – og Ultramods er ikke så ringe endda hvis man kan lide den skramlende lyd og ikke er sippet over de ikke så pæne tekster. Find dem på streamingtjenesterne.

Kommentarer

No Responses

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: