Paradoksernes verden? Musik kan ikke undværes

Så fat det dog – musik kan ikke undværes

do somethingMusik er godt for hjernen, musik er godt for din indtjening, musik er godt for samarbejdskompetencer, musik er godt for fremmøde, musik er godt for stort set alt hvad der er godt. Se fx denne liste fra dosomething.org eller mere nøjagtigt her.

Nu er lille Danmark atter inde i en periode hvor befolkningen skal plages af dårlig smag. Politikerne har åbenbart den opfattelse at en dårlig valgsang er bedre end ingen. Se fx dennvenstre i Horsens sange fra Venstre i Horsens hvor en del personer render rundt med en blå ballon og har opkaldt en “sang” efter det slogan de Konservative bruger i andre byer – eller som den første linje siger “Yeah, vi vil skabe en folkeskole der gør unge klar til en højere uddannelsesniveau”. Hvis der ikke lige havde stået det ene parti, er jeg sikker på at et af de andre sagtens kunne have brugt videoen – måske bortset fra den blå ballon. Men det er sådan set ikke det værste. Nu skal vi endnu en gang til at høre at skolen bliver bedre af mere kontrol, flere lektier og mere paratviden. Stakkels Danmark.

Lidt mere læsning

samvirkeHvis du kan klare mere, findes der en del læsestof på dansk at blive en lille smule klogere af. Bente Schmidt har begået en lille artikel i 2009 i Samvirke “Musik påvirker vores hjerne”, der mest handler om Muzak, men ikke er mindre tankevækkende af den grund – se iøvrigt flere links nederst på siden.

Har du tangohjerne?

videnskab dkVidenskab.dk har flere gode artikler om hvordan musik påvirker hjernen. Prøv at starte her med en finsk, videnskabelig undersøgelse. Eller et lille citat

»Vores resultater viser for første gang, hvor forskelligt musi

kalske egenskaber aktiverer følelsesmæssige, motoriske og kreative områder i hjernen,« siger forskningslederens kollega, professor Petri Toiviainen fra Jyväskylä Universitet, som også var involveret i studiet.

Meget tankevækkende. Der er henvisning til flere meningsfuld læsning nederst på siden der er her

peter vuustVil du hellere lytte, er der en rigtig god udsendelse fra Danskernes Akademi på DR hvor Peter Vuust fortæller om “Musik gør os høje”. I dette tilfælde om Dopaminpåvirkningen af hjernen. Brug gerne den halve time det tager at lytte til dette indslag.

Og hvis du har glemt det, findes rapporten om “Hvorfor Musik” 2008 fra Dansk Netværk for Musikpædagogisk Forskning stadig på nettet som pdf . Der er sandsynligvis en del kendte navne der har bidraget til dette gode skriv.

Mon de har øvet sig?

Simon Vanggaard Nielsen der er opstillet i Ikast-Brande har selv lavet denne sang og sikkert også selv arrangeret og indspillet dette stykke musik der kaldes “Godt vejr i morgen”. Simon har vist haft meget travlt med at føre valgkamp, for det lyder ikke som om der har været ret meget tid til at øve sig. Der er dog noget positivt ved teksten: den kan sandsynligvis bruges af alle partier i kommunen uden at nogen tager skade af det.fredericia steen w

Steen Wrist Ørts fra Fredericia har øvet sig lidt mere. Han vil selvfølgelig også videre og have nye kræfter i byrådet lige som som de fleste andre. Steens video viser også hvor godt vejret er i byen, men er desværre ikke set af så mange. Han ser dog ud til at være en flink fyr der er god mod børn, hunde og pensionister, så pøj-pøj til ham.

 

Kommentarer

No Responses

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: