Lyden af lyd – lyder det godt nok?

Der har kørt uendelige diskussioner om hvornår musik lyder godt nok. For nogle er det irrelevant, da det ikke lige er andet end et par dåsehøjttalere lyden kommer ud af. Derfor er meget af den også stærkt komprimeret, så den lyder ”højest” i alle tilfælde. Det er en kunst at tilføre korrekt loudness og en opgave for professionelle. Hvis der skal være noget at arbejde med, skal udgangspunktet dog være i orden. Man kan ikke hive information ud af musik hvis den ikke eksisterer. Så der kan være en del grunde til at benytte gode lydkort og høje samplingrater nå man indspiller. Det har Holger Lagerfeldt lavet et skriv om lige her med et tilhørende flowchart. Holger bestyrer lydmaskinen hvor der ligger masser af god info, hvis du er interesseret i den tekniske del af musikken.

soundonsound

Gratis på Engelsk

Og hvis du vil læse og lære mere om lignende emner, kan du læse en masse artikler fra alle tidligere numre af SondOnSound http://www.soundonsound.com/. De ligger til gratis afbenyttelse 3-4 mdr efter de er udgivet på papir. Der er masser af anmeldelser og artikler af mere teknisk art. Så brug gerne lidt tid på at finde rundt i det indhold der er.

soundcloudSoundCloud igen

Dette sted lever og har det godt http://soundcloud.com. Der er hele tiden ny musik i mange genrer og en masse af det i virkelig god kvalitet. Mange musikere bruger stedet som prøveklud for nye kompositioner. De har et temmelig stort udstillingsvindue, der dels kan hoste musikken og dels kan give fornuftig kritik retur, bl.a. via de sociale medier. En del af musikken kan hentes gratis, mens andet kun kan køres online. Der findes selvfølgelig apps til diverse dimser hvis du har lyster i den retning.

artsaliveArtsAlive

Det er godt nok fra Canada (har vi fået nok af inspiration derfra?) og det er på engelsk, men når de nu deler en masse materialer med hele verden, er det værd at kigge på disse her. Der ligger bunker af materialer til direkte brug for både lærere og elever og selv om noget er 10 år gammelt er det ikke dårligere af den grund. Materialet fokuserer næsten udelukkende på den såkaldte klassiske musik, men det bliver det ikke dårligere af.

pinterestPinterest

Det er ikke sikkert at siden ser ligesådan ud i morgen, men ved at være sammen om at samle links kan alle hjælpe hinanden over hele verden. I dette tilfælde er det Pinterest der har en gruppe om musik for de yngste. I skrivende stund er der 528 links og 179 følgere, men der er plads til flere der dels kan bidrage, dels kan lade sig inspirere. Sorteringen kan du selv stå for, men der er rigeligt med stof og ideer at komme i gang med her

MusicinterventionsinhelathcareLæs mere

Innovationsnetværket Dansk Lyd har udgivet publikationen ”Music Interventions in Health Care” som man kan blive klog af . Find mange interessante ting ved at gå på jagt på hjemmesiden http://www.lydteknologi.dk/

Kommentarer

Du kan kommentere her

%d bloggers like this: